10.05.
2024
Deváťáci hospodařili jako jedna rodina

Naši deváťáci nelení ani po přijímačkách. Stalo se již tradicí, že si v jarních měsících vždy vyčleníme nejedno dopoledne pro simulační hru Dr. Zdědil a pan Zdražil.  Žáci devátých ročníků se ponoří do své fiktivní rodinné role a snaží se v online prostředí rozumně hospodařit, ideálně s přebytkovým rodinným rozpočtem.

Mají-li štěstí a má jejich postava nějaké úspory, mohou si dovolit investovat a plnit si svá přání.  Ti, jejichž startovací finanční situace je složitější a vstupují do hry s půjčkami a kreditními kartami, mají po celou hru co dělat, aby se dostali alespoň na vyrovnaný rozpočet.

V průběhu fiktivních pěti měsíců jejich rodiny zažívají různé situace i nepříjemnosti, které zvládají mnohdy jen díky dobře uzavřenému pojištění. Žáci se tak učí finanční gramotnosti v praxi a poznávají následky svých rozhodnutí rychleji, než by tomu bylo v běžném životě. Takový finanční život „nanečisto“ je velikou devízou, co myslíte?  Říká se, že chyba, kterou uděláme podruhé, už není chybou, ale rozhodnutím. Snad se budou naši žáci v budoucnu rozhodovat správně.

AKTUÁLNĚ
Nic v dohledu :)
ŠKOLNÍ ČASOPIS
Zveřejněná čísla:
2024-06
2024-01
NAŠI SPONZOŘI

Optika Hýblová

G-MEDA s.r.o.

více fotek: Škola / Fotogalerie
více fotek: Škola / Fotogalerie