17.05.
2024
Volba povolání – exkurze do firem a provozů

Úvahy o budoucím povolání dětí a problematika profesní orientace provází naše žáky druhého stupně s dostatečným předstihem. Předmět Volba povolání zahrnuje mimo jiné i exkurze do firem a provozů, kde naši osmáci poznávají v praxi náplň práce jednotlivých profesí i jejich pracovní prostředí.

Tentokrát třída 8. B zavítala do firem Dřevotvar a K-Produkt. Výrobou nábytku nás provedl pan Máchal, výrobní ředitel Dřevotvaru. Přihlíželi jsme práci výrobních dělníků, skladníků, obsluhy vysokozdvižného vozíku. O úskalích i radostech své pozice pohovořili technologové a konstruktéři nábytku. Prozkoumali jsme i učňovské středisko a zjistili, jak probíhá praxe učňů oboru Truhlář.

Provoz K-Produktu, výrobu a distribuci podlahových lišt nám představil Ing. Petr Novotný, který dětem přiblížil, co obnáší jeho povolání obchodního zástupce firmy.  Při běžném provozu jsme dále mohli sledovat i práci výrobního manažera, dělníka a nástrojáře. Seznámili jsme se s kompletním výrobním procesem až k samotné fakturaci a prodeji výrobku.

Žáci mají jistě o čem přemýšlet.

AKTUÁLNĚ
Nic v dohledu :)
ŠKOLNÍ ČASOPIS
Zveřejněná čísla:
2024-06
2024-01
NAŠI SPONZOŘI

Optika Hýblová

G-MEDA s.r.o.

více fotek: Škola / Fotogalerie
více fotek: Škola / Fotogalerie