22.05.
2024
Exkurze v Nevoze

Ve čtvrtek 9. května byla naše třída 8 .A na exkurzi v Nevoze. Hned ráno pro nás přijel firemní autobus s velmi příjemným panem řidičem. Dovezl nás přímo před vstup, kde už čekaly dvě marketingové manažerky, které se nám věnovaly po celou dobu exkurze.

Nejprve nás přivítaly v návštěvnickém a školícím centru. K našemu překvapení jsme byli hned usazeni k připraveným stolečkům s podivnými věcmi na nich. Než jsme se stačili rozkoukat, už jsme luštili křížovky, osmisměrky a různé rébusy. Každý stoleček něco jiného. Společně jsme potom vyplnili velkou tajenku na tabuli – „recyklace“. Proč zrovna tento pojem? To jsme se záhy dozvěděli.

Nevoga se zaměřuje především na zpracování recyklovaného odpadu, ze kterého vyrábí stavební materiál. Rodinná firma původně z Německa se rozrostla do dalších 52 zemí světa a nadále expanduje. Ty podivné věci, co jsme měli na stolech, byly právě výrobky této firmy. Poučeni o historii, současnosti a budoucích plánech firmy, jsme pokračovali v prohlídce závodu.

Z bezpečnostních důvodů jsme se pohybovali mimo provoz a dovnitř nahlíželi velkými prosklenými okny. Navštívili jsme i kanceláře, kuchyňku a nakonec i relaxační zónu, kde na nás čekalo malé občerstvení, ale i stolní fotbal, hrací automaty a posilovna. Měli jsme tak možnost poznat samotné pracovní prostředí firmy, ale i zázemí pro odpočinek a psychohygienu jejich zaměstnanců.

Když se přiblížil čas našeho odjezdu, dostali jsme drobné upomínkové předměty firmy Nevoga.

Exkurze se nám moc líbila. Není vyloučeno, že někteří z nás zde v budoucnu najdou své uplatnění.

AKTUÁLNĚ
Nic v dohledu :)
ŠKOLNÍ ČASOPIS
Zveřejněná čísla:
2024-06
2024-01
NAŠI SPONZOŘI

Optika Hýblová

G-MEDA s.r.o.

více fotek: Škola / Fotogalerie
více fotek: Škola / Fotogalerie