24.06.
2024
Školní časopis jako výukový projekt

Letošní školní rok byl plný novinek a zajímavých nápadů. Jedním z nových projektů se stal školní časopis žáků 2. stupně. První číslo vzniklo během prvního pololetí a časopis dostal jméno ReŽije (Republika žije).  Zapojili se žáci šestých až devátých tříd a spolupracovali v rámci redakce naprosto skvěle.

Při tvorbě časopisu se učí nejen teoretickým znalostem slohových útvarů, ale zdokonalují se i v pravopise a stylistické úrovni vyjadřování. Tvůrčím psaním rozšiřují svou slovní zásobu, učí se vhodně formulovat své myšlenky a při rozhovorech zdokonalují i své měkké dovednosti, jako jsou např. organizační schopnosti, spolupráce, koncepční myšlení, asertivní jednání, kreativita, samostatnost, aj.

Výsledkem našeho společného snažení je jeden ucelený produkt, jeden časopis. Žáci musí tedy dodržovat termíny, dohodnutý rozsah článků a učí se tak zodpovědnosti, kdy práce jednoho navazuje na práci druhého.

 

Grafická stránka časopisu vyžaduje zdokonalování digitálních kompetencí žáků. Stále máme co zlepšovat, ale redaktoři projevili mnoho snahy a své vynikající tvůrčí schopnosti. Světlo světa spatřilo nyní druhé vydání ReŽije a už teď máme nápady, jak další číslo vylepšit, obohatit a kam se posunout.

 

V elektronické podobě jsou na našich stránkách k dispozici obě vydaní.

Přejeme vám příjemné počtení.

AKTUÁLNĚ
Nic v dohledu :)
ŠKOLNÍ ČASOPIS
Zveřejněná čísla:
2024-06
2024-01
NAŠI SPONZOŘI

Optika Hýblová

G-MEDA s.r.o.

více fotek: Škola / Fotogalerie
více fotek: Škola / Fotogalerie